De winkel

De winkel

Dé winkel van Leenderstrijp

Onze winkel is van oorsprong een kruidenierswinkel. Nog altijd bestaat ons assortiment voor een groot deel uit levensmiddelen die we zo veel mogelijk inkopen bij lokale leveranciers.

Assortiment

Je kunt bij ons terecht voor je dagelijkse boodschappen. Ons ruime assortiment bestaat naast kruidenierswaren uit diverse verse streekproducten:

  • Brood
  • Zuivel & kaas
  • Vlees
  • Groenten & fruit

Daarnaast verkopen we bloemen, originele cadeautjes en heerlijke ijsjes. Maar ook voor een vers belegd broodje, een kopje koffie of een praatje kun je bij ons terecht.

Voor ieder wat wils

Coop Sint Jan is een winkel voor iedereen die van van lekker eten houdt. Of je nu alleen woont of een groot gezin heb, de hele dag gewerkt hebt of vakantie viert, zelf graag in de keuken staat of juist kiest voor gemak; ons assortiment heeft voor elk wat wils.

Winkel ♥ school

De winkel bestaat al meer dan een eeuw. Ze werd in 1916 opgericht om de plaatselijke lagere school te financieren. Inwoners van Leenderstrijp hebben zich er steeds voor ingezet om de enige winkel in deze kleine kern te behouden. Dat vergde zo nu en dan heel wat creativiteit en doorzettingsvermogen, maar het is gelukt! Ruim honderd jaar later begint Coop Sint Jan vol vertrouwen aan een nieuwe toekomst.

    

Tip: Lees meer over deze bijzondere geschiedenis in het boek ‘Met vereende kracht’ over 100 jaar school en winkel. Bij ons te koop!

Ligging

Onze winkel ligt aan een pleintje in het hart van het pittoreske Leenderstrijp. We worden omringd door landelijke straatjes en fraaie langgevelboerderijden. Voor de deur ligt fietsknooppunt 54 en in de omgeving zijn vele ruiter- en wandelroutes, bijvoorbeeld door het uitgestrekte Leenderbos. Leenderstrijp heeft veel te bieden aan iedereen die een dagje – of langer – wil genieten van het mooie Brabantse land.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs om te proeven van de sfeer en onze heerlijke streekproducten. Of informeer naar onze toeristische tips!